Terugblik ALV: binden en verbinden als centraal thema

Dinsdag 21 mei werden alle leden van de Gebruikersvereniging welkom geheten bij Zorghotel Domstate in Utrecht voor de eerste Algemene Leden Vergadering van dit jaar. De ledenvergadering stond in het teken van het thema binden & verbinden dat in 2019 centraal staat binnen de Gebruikersvereniging. Met het delen van verschillende mooie initiatieven werd duidelijk hoe dit thema in de praktijk wordt gebracht. We praten je graag kort bij.

Met een opkomst van bijna driekwart van onze leden was het een drukbezochte middag en de betrokkenheid groot. Het programma bestond uit twee delen:

  1. Na een opening en welkom van de voorzitter Pierre Hogers werd in het eerste deel voor drie thema’s een update gegeven over de stand van zaken. Gerben Helder (’s Heeren Loo) praatte ons bij over de ontwikkelingen binnen het team testkwaliteit, Ruud Steeghs (PinkRoccade) gaf een toelichting op het Plan van Aanpak dat is opgesteld naar aanleiding van de audit op softwarekwaliteit en Giel Smidt (Pink Roccade) vertelde over de ontwikkelingen op het gebied van interoperabiliteit. Tot slot werd er afscheid genomen van een tweetal bestuursleden en unaniem ingestemd met de toetreding van een drietal nieuwe bestuursleden tot het bestuur van de Gebruikersvereniging. Daarmee verwelkomen we Fabian van Loon (’s Heeren Loo), Helena Neven (Abrona) en Wilfred Schouten (Argos Zorggroep) in het bestuur.
  2. In het tweede deel werden in het kader van kennisdeling een tweetal initiatieven/projecten gedeeld namens onze leden. Jaap Veerhoek (RSZK vanaf heden verder onder de naam Oktober) gaf een toelichting op het project Digitale Snelweg en de wijze waarop binnen Oktober geëxperimenteerd wordt met diverse (nieuwe) technologieën om de zorgverlening te ondersteunen en de wijze waarop zij hun digitale snelweg daarin uitrollen.

Roy Consten (Sevagram) vertelde over de wijze waarop de ontwikkeling van BI met Tableau en mijnCaress binnen Sevagram is ingezet en toonde verschillende dashboards op het gebied van MIC meldingen, min- en plusuren en strategische personeelsplanning die binnen de organisatie van Sevagram worden gebruikt.

Al met al een zeer geslaagde middag waarin we als Gebruikersvereniging blij zijn met de resultaten die we gezamenlijk boeken en de steeds grotere betrokkenheid van onze leden. Op het besloten deel van de website van de zijn alle presentaties en verslagen terug te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.