Pilot leeroplossing gaat van start!

Nooit meer klassikale trainingen…

Klinkt dit als een utopie? Misschien toch niet! Wellicht kun je je het nog herinneren… In 2019 heeft het Team Learning een verkenning uitgevoerd wat gebruikersorganisaties en Pink (separaat van elkaar) doen op het gebied van (e-)learning en het opleiden van (nieuwe) mijnCaress gebruikers. Deze verkenning was niet gericht op het oplossen van eventuele problemen maar bedoeld om een beeld te krijgen van het vraagstuk en de overlap hierin qua activiteiten tussen de organisaties.

Als resultaat van deze inventarisatie is uiteindelijk een best practice opgesteld van de ideale leergang van een medewerker. Een belangrijk onderdeel daarin was de mogelijkheid om een leeroplossing aan mijnCaress te verbinden. Dit is dan ook één van de eerste stappen die we graag in het echt willen verwezenlijken. In de eerste helft van dit jaar hebben we een marktverkenning, verdieping van de eisen en wensen én een selectietraject uitgevoerd. Op basis daarvan kunnen we melden dat we nu definitief van start gaan met een pilot voor een leeroplossing!

Maar wat is een leeroplossing nu eigenlijk? En hoe helpt zo’n oplossing om uiteindelijk geen klassikale trainingen meer nodig te hebben?

Zoals dat ook geldt voor het instrueren en opleiden van medewerkers, zo geldt dat ook hiervoor. Beelden zeggen soms meer dan woorden… Wil je een demo zien van de oplossing waar we de pilot mee starten? Kijk dan hier voor een filmpje en toelichting!

Uitgangspunt van een leeroplossing is dat gebruikers op elk willekeurig moment en naar behoefte (opleidings)informatie kunnen raadplegen en zij hierin pro-actief ondersteund worden op hun eigen device en in de applicatie waar ze op dat moment mee werken. Daarmee moet een leeroplossing voor eindgebruikers op afstand in te zetten zijn en op elk gewenst moment en naar behoefte pro-actief (via bv push-notificaties) ondersteuning bieden. Centraal daarin staat dat een leeroplossing gebruikers informeert over o.a. veranderingen in de applicatie en gerelateerde werkomgeving en automatisch alle context gerelateerde (opleidings)informatie toont in de vorm van content-items, desgewenst direct gefilterd op rol en/of afdeling (doelgroep specifiek). Denk aan Procesgidsen, Walkthroughs, Applicatie-simulaties, E-Learnings, Video’s, Blended Learning, Documenten, Procesbeschrijvingen, FAQ’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.