Bestuurslid en leden kascommissie gezocht

Misschien ken je het wel van de voetbal, tennis of de hockeyvereniging maar een vereniging kan alleen goed draaien met hulp van haar leden. Dat geldt ook voor ons als Gebruikersvereniging. Op korte termijn zoeken we naar een nieuw bestuurslid en leden voor de kascommissie. Wat dit inhoud? Dat kun je hier teruglezen.

 

Bestuurslid gezocht!

In de afgelopen periode is Jos Holtkamp (Laurens) als bestuurslid terug getreden en ook Jean-Pierre Halmans (Sevagram) zal dit op korte termijn doen. Daarom zijn wij opzoek naar een nieuw bestuurslid!

De vereniging

De Gebruikersvereniging (GV) mijnCaress is een onafhankelijke vereniging opgericht vóór en dóór de gebruikersorganisaties van mijnCaress. Sinds 2002 behartigen we samen met onze leden de belangen rondom het gebruik van mijnCaress. Dat doen we door:

  1. Het stimuleren, versterken en faciliteren van kennisuitwisseling en samenwerking tussen leden
  2. Ontwikkelingen in de markt te vertalen naar een gezamenlijk visie, hierin de krachten te bundelen en de strategische en tactische invloed op mijnCaress te versterken
  3. Concrete afspraken te maken met PinkRoccade Care over kwaliteit, beheersbaarheid, toekomstvastheid en doorontwikkeling zodat onze leden worden ontzorgt en zich kunnen richten op haar kerntaken.

De gebruikersvereniging staat onder leiding van het dagelijks bestuur en stelt (onder eindverantwoordelijkheid van de ledenvergadering) het beleid vast. Hierbij is zij belast met de dagelijkse uitvoering, voortgang en beheer (ondersteund door organisatie- en adviesbureau BCE).

Profiel bestuurslid

Als bestuurslid vertegenwoordig je de Gebruikersvereniging en werk je samen met de rest van het bestuur (6 bestuursleden totaal). Elk van de bestuursleden heeft een aantal verantwoordelijkheden voor werkzaamheden binnen de vereniging. Wij zijn op zoek naar een bestuurslid die vooral enthousiast en betrokken is bij onze doelstelling en activiteiten. En die verantwoordelijkheid wil nemen om zijn/haar taak uit te voeren door een actieve deelname in het bestuur en het meebepalen van het door het bestuur gevoerde beleid. De tijdsbesteding is +/- 4 uur per maand. Binnen deze tijd neemt een bestuurslid deel aan de maandelijkse bestuursvergaderingen, is hij/zij beschikbaar voor tussentijds telefonisch overleg en neem hij/zij kennis van ingestuurde stukken.

 

Kascommissie gezocht! Heb jij financieel inzicht en ben jij kritisch ingesteld?

Binnen de Gebruikersvereniging werken we nog niet met een kascommissie. Maar gezien de financiële omvang van onze begroting is dat wel wenselijk.

Wat doet de kascommissie?

Deze commissie controleert (één keer per jaar) namens de leden de boekhouding en voert de kascontrole uit. Op basis van de kascontrole schrijft de kascommissie een advies. Dit advies is gericht aan de leden van de vereniging. Hiermee adviseert de kascommissie de leden om wel of niet decharge te verlenen aan het gehele bestuur. Op deze wijze zorgen we er samen voor dat de inkomsten en uitgaven transparant zijn en verantwoord gedaan worden.

Wie zitten in een kascommissie?

Een kascommissie bestaat uit twee personen. De leden van de kascommissie zijn lid van de Gebruikersvereniging. Leden van het bestuur kunnen geen zitting nemen in de kascommissie om zo belangenverstrengeling te voorkomen. Lid zijn van de Kascommissie kost weinig tijd en geeft een mooi inkijkje in het financieel beheer van de Gebruikersvereniging.

Heb je interesse of vragen in één van deze vacatures? Neem dan contact op via info@gvmijncaress.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.