Gebruikerspanels

De GV werkt met PinkRoccade Care samen aan de (door)ontwikkeling van mijnCaress. Dit doen we in gebruikerspanels. Rond ieder roadmap thema is een panel actief, welke input geeft en meedenkt over de ontwikkeling van dat specifieke thema.

Hieronder lees je wat de gebruikerspanels precies doen en welke panels er op dit moment actief zijn. 

Waarom een gebruikerspanel?

Samen met PinkRoccade Care hebben we ons als doel gesteld om mijnCaress simpeler, meer open en gebruiksvriendelijker te maken. Om dit te realiseren werken de Gebruikersvereniging en PinkRoccade Care intensief samen als het gaat om keuzes in de (door)ontwikkeling van mijnCaress:

Rond ieder roadmap thema is een gebruikerspanel actief. Binnen de eigen context van ieder thema, inventariseren we samen met eindgebruikers de wensen en behoeften. Door bijvoorbeeld schermdesigns te valideren en opgeleverde software met een pilot te testen. Zo zorgen we ervoor dat de software optimaal aansluit op de wensen van de eindgebruikers en halen wij ‘kinderziektes’ er al uit voordat nieuwe functionaliteit aan iedereen ter beschikking wordt gesteld.

Waarom je deelname niet kan ontbreken!

Ervaringen van deelnemers:

“Het is heel prettig om zo dicht op de ontwikkelingen te zitten. Ik krijg de kans veel input te leveren en mee te denken. Daardoor begrijp ik de ontwikkelkeuzes die worden gemaakt veel beter en kan ik het veel beter uitleggen aan onze interne organisatie”

“Het geeft een gevoel van voldoening als het is gelukt om iets te realiseren waar alle organisaties iets aan hebben. Soms is het zoeken naar de gemene deler, maar er ontstaat daardoor veel begrip voor onderlinge organisatie verschillen.”

“Ik ben Proces Owner van een onderwerp wat mijn eigen organisatie (nog) niet heeft ingericht. Op deze manier kan ik toch ons belang behartigen mochten we ooit besluiten het toch in te richten”

“Tijdens de Gebruikers Panels kun je contact leggen met collega’s van andere organisaties, bijvoorbeeld bij de koffieautomaat, kom je soms tot hele goede ideeën die je eigen organisatie nóg beter kunnen maken”

Is een ontwikkelthema van strategisch belang binnen jouw organisatie? Raakt dit veel van jouw eindgebruikers? Dan kan jullie participatie in het gebruikerspanel eigenlijk niet ontbreken! Wij zijn op zoek naar meer organisaties die in deze gebruikerspanels willen participeren. Dit zeggen de huidige deelnemers over hun deelname:

  •  Je bent goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw domein;
  •  Je hebt inspraak in wat er moet worden toegevoegd in mijnCaress zodat jij en je collega’s op een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier worden ondersteund bij de dagelijkse werkzaamheden;
  • Je hebt inspraak in welke prioriteiten als eerste moeten worden aangepakt;
  •  Je hebt inspraak in hoe de functionaliteit precies moeten worden geïmplementeerd.
  • Je organisatie is beter voorbereid op nieuwe releases;
  • Je mag als eerste nieuwe functionaliteiten en releases testen;
  • Je hebt toegang tot analyse mogelijkheden m.b.t. de feedback van je eigen gebruikers;
  • Je hoeft als organisatie niet zelf het wiel uit te vinden bij veranderende behoeften van je organisatie (al staat dat je uiteraard vrij);
  • Specifieke branche- en domeinkennis wordt bij de GV open en transparant gedeeld;
  • Er is een breed landelijk netwerk aan collega’s beschikbaar die hetzelfde doen als jij om mee te sparren;